Leuke sprookjes over mondzorg

Kinderen spelenderwijs leren om hun gebit gezond te houden? Bestel dan de avontuurlijke sprookjes van Glansje voor nog geen € 5,- inclusief verzendkosten. Het is mogelijk om elk boekje te personaliseren, bijvoorbeeld met de naam van uw kind op de cover. Scholen en overige geïnteresseerden kunnen hun logo of advertentie aan het boekje toevoegen.

Bestel de sprookjes van Glansje

Met de sprookjes van Glansje leert uw kind spelenderwijs over het behoud van een gezond gebit. Naast mondzorg, komen nog veel meer onderwerpen aan de orde. De sprookjes gaan onder meer over de natuur, dromen, het belang van vriendschappen, ‘iets’ voor anderen betekenen, ‘problemen’ oplossen door samen te werken en emoties zoals moed, angst, verdriet en gelukkig zijn. Altijd vanuit de ‘sprookjeswereld’ (beleving) van het kind. Aan de hand van het verhaal kunt u hier makkelijk met uw kind over praten.

De sprookjes zijn educatief en leuk! U heeft bovendien de mogelijkheid om het sprookje te personaliseren. De naam van uw kind komt dan op de cover te staan. Zo voelt uw kind zich nog meer betrokken bij Glansje en haar familie en vrienden! Denk ook eens aan Glansje als cadeau-idee.

Kosten
Inclusief verzendkosten heeft u al een sprookjesboek voor slechts € 4,95,- en gepersonaliseerd voor € 5,95 inclusief verzendkosten. U bestelt heel makkelijk via Ideal.

Glansrijk en het grote geef-feest

Glansrijk en het grote geef-feest

‘Glansrijk en het grote geef-feest’ is een bijzonder verhaal over het plezier van ‘geven’, waarbij je zelf niet belangrijk bent, maar wat voor de ander doet.

Van ‘geven’ word je gelukkig geeft kinderen een andere kijk op het Sinterklaasfeest

Bestellen

De taarten van Glansrijk

De taarten van Glansrijk

In ‘De taarten van Glansrijk’ wordt Glansje en haar familie, koning Karel en koningin Karlijn geïntroduceerd. Lang, heel lang geleden toen er nog geen tandartsen waren, was er een land waar iedereen gelukkig was en een gaaf gebit had. Hier kwam verandering in door de verjaardagstaarten van Glansje, maar gelukkig bedachten de geleerden een oplossing. Uw kind leert dat tanden poetsen heel belangrijk is.

Bestellen

Help de tandenfee is zoek

Help de tandenfee is zoek

In ‘Help de tanden-fee is zoek’ gaan Glansje en Tom op zoek naar de toverstaf van de tanden-fee. De toverstaf wordt gevonden op een zeer bijzondere plek. De tanden-fee kan weer aan het werk. Alle kinderen in Glansrijk vinden een beloning onder hun kussen voor de tand die ze hebben gewisseld. Een mooi verhaal om het wisselen van tanden aan uw kind uit te leggen.

Bestellen

Glansje en het kastanje­mannetje

Glansje en het kastanje­mannetje

In ‘Glansje en het kastanjemannetje’ ontmoeten Glansje en Tom een kastanje met een droom. Samen zorgen ze dat de kastanje zijn droom kan verwezenlijken. Met leuke tips hoe je een kastanje kunt omtoveren tot een poppetje. Voor u onder meer een haakje naar de dromen van uw kind en het belang van familie.

Bestellen

Een donkere schaduw over Glansrijk

Een donkere schaduw over Glansrijk

In ‘Een donkere schaduw over Glansrijk’ overwinnen Glansje en Tom hun angst en gaan moedig op zoek naar de draak. Die blijkt alle tandenborstels in Glansrijk te hebben gestolen, omdat hij was vergeten deze mee te nemen toen hij op vakantie ging. Er ontstaat een hechte vriendschap als Glansje het ‘tandenpoetsprobleem’ van de draak heeft opgelost. Ook in dit verhaal wordt het belang van tanden poetsen aangestipt. Voor u een moment om met uw kind te praten over angst (voor de tandarts wellicht) en het overwinnen van angst.

Bestellen

Hoe Glansje even de juf werd

Hoe Glansje even de juf werd

In ‘Hoe Glansje even de juf werd’ lost Glansje het probleem van de juf op door poetsles te geven aan de kinderen op school. In dit voorleesverhaal vindt u een uitgebreide poetsinstructie. Het verhaal stimuleert kinderen om een spreekbeurt te houden over mondzorg op school. 

Bestellen

Uw kind laten schitteren in Glansrijk? Bestel dan een gepersonaliseerd boek van Glansje.

Bestellen >

Bestellen voor Scholen >

Bestellen overig >

Kleurwedstrijd

JTV Mondzorg voor Kids organiseert in 2016 en 2017 een doorlopende kleurwedstrijd. Elke maand ontvangt de winnaar een sprookje van Glansje. Download een kleurplaat van Glansje en stuur deze naar: JTV Mondzorg voor kids, Obrechtstraat 25, 5344 AT Oss.

Kleurplaten

Tips over Mondzorg

Een gaaf en glanzend gebit is mooi en belangrijk voor de gezondheid. Glansje.nl is dé plek voor ouders/verzorgers, scholen en alle beroepsbeoefenaars en organisaties die bijdragen aan goede mondzorg voor kinderen. 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Koningin Karlijn

Tom

Tom