Leuke sprookjes over mondzorg

Kinderen spelenderwijs leren om hun gebit gezond te houden? Bestel dan de avontuurlijke sprookjes van Glansje voor nog geen € 5,- inclusief verzendkosten. Het is mogelijk om elk boekje te personaliseren, bijvoorbeeld met de naam van uw kind op de cover. Scholen en overige geïnteresseerden kunnen hun logo of advertentie aan het boekje toevoegen.

Bestel de sprookjes van Glansje

Het (aan)leren van verantwoord mondzorg-gedrag kan niet vroeg genoeg starten. En dat is nog steeds hard nodig, zo blijkt ook uit Signalement Mondzorg en het recente onderzoek van Erasmus MC. Scholen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan goed mondzorg-gedrag. De sprookjes van Glansje helpen u om kinderen spelenderwijs te leren over het behoud van een gezond gebit. Naast mondzorg, komen nog veel meer onderwerpen aan de orde. De sprookjes gaan onder meer over de natuur, dromen, het belang van vriendschappen, ‘iets’ voor anderen betekenen, ‘problemen’ oplossen door samen te werken en emoties zoals moed, angst, verdriet en gelukkig zijn. Altijd vanuit de ‘sprookjeswereld’ (beleving) van het kind. Dit sluit aan bij de vaardigheden die jonge kinderen in de toekomst nodig hebben, zoals jezelf leren kennen, samenwerken en denken in oplossingen.

De sprookjes zijn educatief en leuk! U bestelt de sprookjes als voorleesverhalen of gepersonaliseerd, voor de hele klas een prachtig boek met de naam van elk kind op de cover!

Digitaal lespakket
Glansje speelt de hoofdrol in een digitaal lespakket speciaal ontwikkeld voor groepen 1 en 2. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met Raoul Trentelman, 0412 – 64 32 15 of r.trentelman@mondzorgvoorkids.nl. JTV Mondzorg voor kids is  een instelling voor jeugdtandverzorging, een stichting zonder winstoogmerk, die zich als specialist uitsluitend richt op mondzorg voor kinderen tot 18 jaar.

Boekjes met uw eigen logo of advertentie
Het is mogelijk om uw logo of advertentie op de achterkant van het sprookjesboek te laten drukken. Hiervoor worden geen extra kosten berekend. Tijdens het bestellen, krijgt u een mogelijkheid om uw materialen mee te sturen:

  • Logo: formaat eps
  • Advertentie: pdf hoge resolutie (HR)  1/1 pagina A4 staand (210 cm breed x 297 cm hoog) of 1/2 liggend (210 breed x 148 hoog).

Kosten
De sprookjes kosten € 4,95 per boekje en € 5,95 per gepersonaliseerd boekje. De kosten zijn exclusief verzendkosten. Als u uw bestelling heeft geplaatst, krijgt u een factuur van ons toegezonden. Veel leesplezier!

Losse exemplaren
Wilt u slechts één exemplaar van een of meer sprookjes bestellen, klik dan hier. Voor meer exemplaren per boekje, gebruik dan onderstaand bestelsysteem. 

 

Glansrijk en het grote geef-feest

Glansrijk en het grote geef-feest

‘Glansrijk en het grote geef-feest’ is een bijzonder verhaal over het plezier van ‘geven’, waarbij je zelf niet belangrijk bent, maar wat voor de ander doet.

Van ‘geven’ word je gelukkig geeft kinderen een andere kijk op het Sinterklaasfeest

Bestellen

De taarten van Glansrijk

De taarten van Glansrijk

In ‘De taarten van Glansrijk’ wordt Glansje en haar familie, koning Karel en koningin Karlijn geïntroduceerd. Lang, heel lang geleden toen er nog geen tandartsen waren, was er een land waar iedereen gelukkig was en een gaaf gebit had. Hier kwam verandering in door de verjaardagstaarten van Glansje, maar gelukkig bedachten de geleerden een oplossing. Uw kind leert dat tanden poetsen heel belangrijk is.

Bestellen

Help de tandenfee is zoek

Help de tandenfee is zoek

In ‘Help de tanden-fee is zoek’ gaan Glansje en Tom op zoek naar de toverstaf van de tanden-fee. De toverstaf wordt gevonden op een zeer bijzondere plek. De tanden-fee kan weer aan het werk. Alle kinderen in Glansrijk vinden een beloning onder hun kussen voor de tand die ze hebben gewisseld. Een mooi verhaal om het wisselen van tanden aan uw kind uit te leggen.

Bestellen

Glansje en het kastanje­mannetje

Glansje en het kastanje­mannetje

In ‘Glansje en het kastanjemannetje’ ontmoeten Glansje en Tom een kastanje met een droom. Samen zorgen ze dat de kastanje zijn droom kan verwezenlijken. Met leuke tips hoe je een kastanje kunt omtoveren tot een poppetje. Voor u onder meer een haakje naar de dromen van uw kind en het belang van familie.

Bestellen

Een donkere schaduw over Glansrijk

Een donkere schaduw over Glansrijk

In ‘Een donkere schaduw over Glansrijk’ overwinnen Glansje en Tom hun angst en gaan moedig op zoek naar de draak. Die blijkt alle tandenborstels in Glansrijk te hebben gestolen, omdat hij was vergeten deze mee te nemen toen hij op vakantie ging. Er ontstaat een hechte vriendschap als Glansje het ‘tandenpoetsprobleem’ van de draak heeft opgelost. Ook in dit verhaal wordt het belang van tanden poetsen aangestipt. Voor u een moment om met uw kind te praten over angst (voor de tandarts wellicht) en het overwinnen van angst.

Bestellen

Hoe Glansje even de juf werd

Hoe Glansje even de juf werd

In ‘Hoe Glansje even de juf werd’ lost Glansje het probleem van de juf op door poetsles te geven aan de kinderen op school. In dit voorleesverhaal vindt u een uitgebreide poetsinstructie. Het verhaal stimuleert kinderen om een spreekbeurt te houden over mondzorg op school. 

Bestellen

Uw kind laten schitteren in Glansrijk? Bestel dan een gepersonaliseerd boek van Glansje.

Bestellen >

Bestellen voor Scholen >

Bestellen overig >

Kleurwedstrijd

JTV Mondzorg voor Kids organiseert in 2016 en 2017 een doorlopende kleurwedstrijd. Elke maand ontvangt de winnaar een sprookje van Glansje. Download een kleurplaat van Glansje en stuur deze naar: JTV Mondzorg voor kids, Obrechtstraat 25, 5344 AT Oss.

Kleurplaten

Tips over Mondzorg

Een gaaf en glanzend gebit is mooi en belangrijk voor de gezondheid. Glansje.nl is dé plek voor ouders/verzorgers, scholen en alle beroepsbeoefenaars en organisaties die bijdragen aan goede mondzorg voor kinderen. 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Koningin Karlijn

Tom

Tom