Leuke sprookjes over mondzorg

Kinderen spelenderwijs leren om hun gebit gezond te houden? Bestel dan de avontuurlijke sprookjes van Glansje voor nog geen € 5,- inclusief verzendkosten. Het is mogelijk om elk boekje te personaliseren, bijvoorbeeld met de naam van uw kind op de cover. Scholen en overige geïnteresseerden kunnen hun logo of advertentie aan het boekje toevoegen.

06 september 2016

Heeft flossen zin?

Dagelijks flossen is zeker niet zinloos. Flossen zorgt namelijk voor het verwijderen van plak en etensresten uit gebieden in de mond waar de tandenborstel niet bij kan. Maar je moet het dan wel goed doen. Voor het flossen hanteren de meeste mensen de 'klik-klakmethode'. Daarbij wordt het flosdraad niet om de tand heen gelegd en met een zagende beweging bewogen. De holle vorm van de tanden wordt met flossdraad dan niet bereikt. En dat is nu juist de bedoeling. Met een ragertje lukt dat wellicht beter. Gebruik dan wel de juiste maat, anders buigen ragertjes om, net zoals tandenstokers af kunnen breken of tanden en tandvlees kunnen beschadigen. Flossen en raggen kunnen dus beide helpen om tanden en kiezen goed schoon te maken. Vraag advies aan een professional hoe je flosdraad of een rager gebruikt!

Uw kind laten schitteren in Glansrijk? Bestel dan een gepersonaliseerd boek van Glansje.

Bestellen >

Bestellen voor Scholen >

Bestellen overig >

Kleurwedstrijd

JTV Mondzorg voor Kids organiseert in 2016 en 2017 een doorlopende kleurwedstrijd. Elke maand ontvangt de winnaar een sprookje van Glansje. Download een kleurplaat van Glansje en stuur deze naar: JTV Mondzorg voor kids, Obrechtstraat 25, 5344 AT Oss.

Kleurplaten

Tips over Mondzorg

Een gaaf en glanzend gebit is mooi en belangrijk voor de gezondheid. Glansje.nl is dé plek voor ouders/verzorgers, scholen en alle beroepsbeoefenaars en organisaties die bijdragen aan goede mondzorg voor kinderen. 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Koningin Karlijn

Tom

Tom