Glanjse.nl Logo

15 september 2016

Nieuwe QLF-methode voor goede preventie

Met de QLF-methode wordt de mondhygiëne door licht fluoriserende foto’s vastgelegd en gemonitord. Per gemaakte foto worden er steeds twee beelden geproduceerd, één met wit licht en met QLF. Het beeld gemaakt met wit licht komt overeen met visuele inspectie. Het tweede beeld maakt porfirinen, afbraakproducten van bacteriën, zichtbaar. Deze zijn felrood gekleurd en demineralisatie geeft een grijze keur, terwijl gezonde tandstructuren zichtbaar zijn als wit en tandvlees als donkerrood. Tegelijkertijd wordt met behulp van speciaal  ontwikkelde analyse software de de - en remineralisatie en bacteriële activiteit kwantitatief gemonitord en in een kwantitatieve maat vastgelegd per tijdstip van behandelmoment. Met de QLF-methode kan hierdoor een zeer goede basis en begeleiding van cariëspreventie worden gedaan.  
Tot voor kort bestond er geen tarief voor deze verrichting. Vooral door de hoge kosten van de QLF-methode was het invoeren dan ook praktisch niet te financieren. In een recent memo van de NZa echter geeft zij aan opnamen met QLF-apparatuur op te (gaan) nemen in de bestaande verrichtingencode MO1. 
 

De sprookjes van Glansje

Met de sprookjes van Glansje leert uw kind spelenderwijs over het behoud van een gezond gebit. De spannende sprookjes gaan daarnaast over moed, samenwerken en oplossingen bedenken. Altijd vanuit de ‘sprookjeswereld’ (beleving) van het kind.

Bestellen >

 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Kastanje mannetje

Tom

Tom