Leuke sprookjes over mondzorg

Kinderen spelenderwijs leren om hun gebit gezond te houden? Bestel dan de avontuurlijke sprookjes van Glansje voor nog geen € 5,- inclusief verzendkosten. Het is mogelijk om elk boekje te personaliseren, bijvoorbeeld met de naam van uw kind op de cover. Scholen en overige geïnteresseerden kunnen hun logo of advertentie aan het boekje toevoegen.

15 september 2016

Nieuwe QLF-methode voor goede preventie

Met de QLF-methode wordt de mondhygiëne door licht fluoriserende foto’s vastgelegd en gemonitord. Per gemaakte foto worden er steeds twee beelden geproduceerd, één met wit licht en met QLF. Het beeld gemaakt met wit licht komt overeen met visuele inspectie. Het tweede beeld maakt porfirinen, afbraakproducten van bacteriën, zichtbaar. Deze zijn felrood gekleurd en demineralisatie geeft een grijze keur, terwijl gezonde tandstructuren zichtbaar zijn als wit en tandvlees als donkerrood. Tegelijkertijd wordt met behulp van speciaal  ontwikkelde analyse software de de - en remineralisatie en bacteriële activiteit kwantitatief gemonitord en in een kwantitatieve maat vastgelegd per tijdstip van behandelmoment. Met de QLF-methode kan hierdoor een zeer goede basis en begeleiding van cariëspreventie worden gedaan.  
Tot voor kort bestond er geen tarief voor deze verrichting. Vooral door de hoge kosten van de QLF-methode was het invoeren dan ook praktisch niet te financieren. In een recent memo van de NZa echter geeft zij aan opnamen met QLF-apparatuur op te (gaan) nemen in de bestaande verrichtingencode MO1. 
 

Uw kind laten schitteren in Glansrijk? Bestel dan een gepersonaliseerd boek van Glansje.

Bestellen >

Bestellen voor Scholen >

Bestellen overig >

Kleurwedstrijd

JTV Mondzorg voor Kids organiseert in 2016 en 2017 een doorlopende kleurwedstrijd. Elke maand ontvangt de winnaar een sprookje van Glansje. Download een kleurplaat van Glansje en stuur deze naar: JTV Mondzorg voor kids, Obrechtstraat 25, 5344 AT Oss.

Kleurplaten

Tips over Mondzorg

Een gaaf en glanzend gebit is mooi en belangrijk voor de gezondheid. Glansje.nl is dé plek voor ouders/verzorgers, scholen en alle beroepsbeoefenaars en organisaties die bijdragen aan goede mondzorg voor kinderen. 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Koningin Karlijn

Tom

Tom