Glanjse.nl Logo

17 januari 2017

Zelfherstellende tand dichterbij

Het project ‘No drill, no fill’ van dr. Azam Ali, verbonden aan de Nieuw-Zeelandse universiteit, was in eerste instantie bedoeld om een alternatief te vinden voor het traditionele vulmateriaal dat bij cariës wordt gebruikt. Het materiaal bleek echter meer te kunnen, namelijk het produceren van tandweefsel.

Ter erkenning van hun uitvinding is door de Gezondheidsonderzoeksraad in Nieuw-Zeeland aan dr. Ali en zijn team een subsidie toegekend van omgerekend ruim 90.000 euro. Met deze financiële ondersteuning kan het onderzoek naar verwachting nog twee jaar worden voortgezet. ‘Het ontwikkelen van een techniek die tanden opnieuw laat aangroeien, is een uitzonderlijk concept en biedt een enorm potentieel voor mensen met mondproblemen,’ aldus de Minister van Gezondheid van Nieuw-Zeeland bij het uitreiken van de subsidie.

Hoewel het opnieuw kunnen laten aangroeien van tanden in de toekomst mogelijk een relevante innovatie zal blijken te zijn, denkt JTV Mondzorg voor kids dat het nemen van een eigen verantwoordelijkheid voor een gezonde mond altijd het beste uitgangspunt blijft.

Bron: Dental Tribune International, mei 2017 

De sprookjes van Glansje

Met de sprookjes van Glansje leert uw kind spelenderwijs over het behoud van een gezond gebit. De spannende sprookjes gaan daarnaast over moed, samenwerken en oplossingen bedenken. Altijd vanuit de ‘sprookjeswereld’ (beleving) van het kind.

Bestellen >

 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Kastanje mannetje

Tom

Tom