Leuke sprookjes over mondzorg

Kinderen spelenderwijs leren om hun gebit gezond te houden? Bestel dan de avontuurlijke sprookjes van Glansje voor nog geen € 5,- inclusief verzendkosten. Het is mogelijk om elk boekje te personaliseren, bijvoorbeeld met de naam van uw kind op de cover. Scholen en overige geïnteresseerden kunnen hun logo of advertentie aan het boekje toevoegen.

17 januari 2017

Zelfherstellende tand dichterbij

Het project ‘No drill, no fill’ van dr. Azam Ali, verbonden aan de Nieuw-Zeelandse universiteit, was in eerste instantie bedoeld om een alternatief te vinden voor het traditionele vulmateriaal dat bij cariës wordt gebruikt. Het materiaal bleek echter meer te kunnen, namelijk het produceren van tandweefsel.

Ter erkenning van hun uitvinding is door de Gezondheidsonderzoeksraad in Nieuw-Zeeland aan dr. Ali en zijn team een subsidie toegekend van omgerekend ruim 90.000 euro. Met deze financiële ondersteuning kan het onderzoek naar verwachting nog twee jaar worden voortgezet. ‘Het ontwikkelen van een techniek die tanden opnieuw laat aangroeien, is een uitzonderlijk concept en biedt een enorm potentieel voor mensen met mondproblemen,’ aldus de Minister van Gezondheid van Nieuw-Zeeland bij het uitreiken van de subsidie.

Hoewel het opnieuw kunnen laten aangroeien van tanden in de toekomst mogelijk een relevante innovatie zal blijken te zijn, denkt JTV Mondzorg voor kids dat het nemen van een eigen verantwoordelijkheid voor een gezonde mond altijd het beste uitgangspunt blijft.

Bron: Dental Tribune International, mei 2017 

Uw kind laten schitteren in Glansrijk? Bestel dan een gepersonaliseerd boek van Glansje.

Bestellen >

Bestellen voor Scholen >

Bestellen overig >

Kleurwedstrijd

JTV Mondzorg voor Kids organiseert in 2016 en 2017 een doorlopende kleurwedstrijd. Elke maand ontvangt de winnaar een sprookje van Glansje. Download een kleurplaat van Glansje en stuur deze naar: JTV Mondzorg voor kids, Obrechtstraat 25, 5344 AT Oss.

Kleurplaten

Tips over Mondzorg

Een gaaf en glanzend gebit is mooi en belangrijk voor de gezondheid. Glansje.nl is dé plek voor ouders/verzorgers, scholen en alle beroepsbeoefenaars en organisaties die bijdragen aan goede mondzorg voor kinderen. 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Koningin Karlijn

Tom

Tom