Glanjse.nl Logo

14 maart 2017

Bang voor de tandarts

Neem uw kind zo vroeg mogelijk mee naar de tandarts. Uw kind went dan aan de tandartsstoel en dat er ‘iemand’ in zijn of haar mond kijkt. Het advies is om vanaf twee jaar uw kind te laten controleren.

Neem de tijd en leg uit
Tandartsen gespecialiseerd in de behandeling van kinderen, nemen ruim de tijd voor uw peuter en kleuter tijdens een controle en gebruiken woorden die het kind begrijpt om ‘dingen’ uit te leggen. Het kind weet dan altijd wat er gaat gebeuren. Sommige kinderen vinden het fijn om met een spiegeltje mee te kijken.

Uw rol als ouders
Voor jonge kinderen is het goed als één van de ouders tijdens de controle of behandeling aanwezig is. Oudere kinderen kunnen proberen het zelf te doen. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen. Wees eerlijk tegen uw kind. Beloof niet dat een behandeling geen pijn doet, als u dit niet zeker weet.

Tijdens een fluoridebehandeling kunt u uw kind afleiden door uit een boekje voor te lezen of naar muziek te laten luisteren. Ook een knuffeldier dat mee mag naar de tandarts kan uw kind een veilig gevoel geven.

Bent u zelf bang voor de tandarts, breng dit dan niet over op uw kind. Bespreek het met de tandarts, zodat hij of zij u kan helpen uw kind met vertrouwen te begeleiden. De tandheelkundige techniek is de laatste jaren sterk verbeterd. In principe kunnen tegenwoordig alle behandelingen vrijwel pijnloos worden uitgevoerd. Een kleine attentie na het bezoek, vindt een kind natuurlijk altijd fijn.

De sprookjes van Glansje

Met de sprookjes van Glansje leert uw kind spelenderwijs over het behoud van een gezond gebit. De spannende sprookjes gaan daarnaast over moed, samenwerken en oplossingen bedenken. Altijd vanuit de ‘sprookjeswereld’ (beleving) van het kind.

Bestellen >

 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Kastanje mannetje

Tom

Tom