Leuke sprookjes over mondzorg

Kinderen spelenderwijs leren om hun gebit gezond te houden? Bestel dan de avontuurlijke sprookjes van Glansje voor nog geen € 5,- inclusief verzendkosten. Het is mogelijk om elk boekje te personaliseren, bijvoorbeeld met de naam van uw kind op de cover. Scholen en overige geïnteresseerden kunnen hun logo of advertentie aan het boekje toevoegen.

04 mei 2017

Help, mijn kind is gevallen en er is een tand uit!

Bij een blijvende tand gaat u altijd zo snel mogelijk naar de tandarts. Mocht u het afgebroken stukje tand nog hebben, bewaar het dan vochtig en breng het mee. Het is mogelijk dat het stukje (ver)lijmd kan worden aan de tand.

Tand kan weer vastgroeien
Hoe te handelen als er een blijvende tand in z’n geheel uit de kaak is gevallen door een ongeval?

Pak de tand bij de kroon vast en dus niet bij de wortel. Blijf van de tand af, dus niet afvegen of afspoelen met water. Stop de tand voorzichtig in een bekertje met water of melk. Als uw kind de tand in de mond kan bewaren, is dit ook een mogelijkheid. Maak direct een afspraak met de tandarts. Het is mogelijk dat de tand op z’n plaats kan worden gezet met behulp van een spalk, zodat deze weer vastgroeit. Snel handelen, is het advies!

Uw kind laten schitteren in Glansrijk? Bestel dan een gepersonaliseerd boek van Glansje.

Bestellen >

Bestellen voor Scholen >

Bestellen overig >

Kleurwedstrijd

JTV Mondzorg voor Kids organiseert in 2016 en 2017 een doorlopende kleurwedstrijd. Elke maand ontvangt de winnaar een sprookje van Glansje. Download een kleurplaat van Glansje en stuur deze naar: JTV Mondzorg voor kids, Obrechtstraat 25, 5344 AT Oss.

Kleurplaten

Tips over Mondzorg

Een gaaf en glanzend gebit is mooi en belangrijk voor de gezondheid. Glansje.nl is dé plek voor ouders/verzorgers, scholen en alle beroepsbeoefenaars en organisaties die bijdragen aan goede mondzorg voor kinderen. 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Koningin Karlijn

Tom

Tom