Leuke sprookjes over mondzorg

Kinderen spelenderwijs leren om hun gebit gezond te houden? Bestel dan de avontuurlijke sprookjes van Glansje voor nog geen € 5,- inclusief verzendkosten. Het is mogelijk om elk boekje te personaliseren, bijvoorbeeld met de naam van uw kind op de cover. Scholen en overige geïnteresseerden kunnen hun logo of advertentie aan het boekje toevoegen.

06 mei 2017

Waarom is een gezond melkgebit belangrijk?

Tanden wisselen als uw kind vijf of zes jaar oud is. Kiezen wisselen meestal pas op elfjarige leeftijd. Uw kind moet dus jarenlang bijten en kauwen met het melkgebit. Vroeg verloren melktanden en –kiezen geven vaak een probleem bij het doorkomen van de blijvende tanden en kiezen. Het is dus wel degelijk belangrijk om het melkgebit goed te onderhouden.

Wat kunt u doen?
Het melkgebit heeft een minder harde en dus meer kwetsbare glazuurlaag dan het blijvende gebit. Daarom kunnen er sneller gaatjes en aantasting van het tandglazuur ontstaan. Uw kind kan pijn in de mond krijgen, zich niet zo lekker voelen en slecht slapen.

Als ouder kunt u cariës voorkomen door uw kind te helpen met goed poetsen (twee keer per dag) en te letten op de voeding en het aantal eetmomenten (niet meer dan zeven) per dag. De tandarts is er voor de controle vanaf tweejarige leeftijd, zodat eventuele gaatjes snel worden ontdekt en behandeld.

Uw kind laten schitteren in Glansrijk? Bestel dan een gepersonaliseerd boek van Glansje.

Bestellen >

Bestellen voor Scholen >

Bestellen overig >

Kleurwedstrijd

JTV Mondzorg voor Kids organiseert in 2016 en 2017 een doorlopende kleurwedstrijd. Elke maand ontvangt de winnaar een sprookje van Glansje. Download een kleurplaat van Glansje en stuur deze naar: JTV Mondzorg voor kids, Obrechtstraat 25, 5344 AT Oss.

Kleurplaten

Tips over Mondzorg

Een gaaf en glanzend gebit is mooi en belangrijk voor de gezondheid. Glansje.nl is dé plek voor ouders/verzorgers, scholen en alle beroepsbeoefenaars en organisaties die bijdragen aan goede mondzorg voor kinderen. 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Koningin Karlijn

Tom

Tom