Leuke sprookjes over mondzorg

Kinderen spelenderwijs leren om hun gebit gezond te houden? Bestel dan de avontuurlijke sprookjes van Glansje voor nog geen € 5,- inclusief verzendkosten. Het is mogelijk om elk boekje te personaliseren, bijvoorbeeld met de naam van uw kind op de cover. Scholen en overige geïnteresseerden kunnen hun logo of advertentie aan het boekje toevoegen.

04 juli 2017

Doorkomen van tanden bij uw baby

Wist u dat één op de 2000 baby’s al een tand heeft als hij net geboren is? Maar in de meeste gevallen krijgt een baby de eerst twee melktanden in het ondergebit tussen zes en negen maanden.  Baby’s met doorkomende tanden vinden het fijn om op een bijtring te sabbelen en te kauwen. U kunt ook een speciale kindertandgel of – druppeltjes op de zere plek smeren. Daarna volgen de twee midden snijtanden en de twee kleinere voortanden in de bovenkaak. Vanaf een maand of tien volgen de kleinere voortanden in de onderkaak. Na ruim een jaar volgen de eerste melkkiezen en de laatste kiezen komen na 24 tot 30 maanden door.

Poetsen
Bij de eerste tandjes kunt u al beginnen met poetsen. Met een gaasje om uw vinger poetst u één keer per dag de tandjes. Van 0 tot 1 jaar poetst u 1 keer per dag met peuter- of kleuterpasta. U heeft maar een klein beetje tandpasta nodig, minder dan een doperwt. Help uw kind bij het poetsen. U kunt uw kind op de commode leggen. Of ga schuin achter uw kind staan en leg zijn of haar hoofd in uw arm. Kinderen doen hun ouders graag na. Poets mee met uw kind of laat uw kind uw tanden en kiezen eens poetsen. Fluoride draagt bij aan een gezond gebit. Peuter- en kleutertandpasta met fluoride zijn afgestemd op de leeftijd van uw kind. Het per ongeluk doorslikken van peuter- of kleutertandpasta is niet erg. 

Uw kind laten schitteren in Glansrijk? Bestel dan een gepersonaliseerd boek van Glansje.

Bestellen >

Bestellen voor Scholen >

Bestellen overig >

Kleurwedstrijd

JTV Mondzorg voor Kids organiseert in 2016 en 2017 een doorlopende kleurwedstrijd. Elke maand ontvangt de winnaar een sprookje van Glansje. Download een kleurplaat van Glansje en stuur deze naar: JTV Mondzorg voor kids, Obrechtstraat 25, 5344 AT Oss.

Kleurplaten

Tips over Mondzorg

Een gaaf en glanzend gebit is mooi en belangrijk voor de gezondheid. Glansje.nl is dé plek voor ouders/verzorgers, scholen en alle beroepsbeoefenaars en organisaties die bijdragen aan goede mondzorg voor kinderen. 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Koningin Karlijn

Tom

Tom