Glanjse.nl Logo

04 juli 2017

Doorkomen van tanden bij uw baby

Wist u dat één op de 2000 baby’s al een tand heeft als hij net geboren is? Maar in de meeste gevallen krijgt een baby de eerst twee melktanden in het ondergebit tussen zes en negen maanden.  Baby’s met doorkomende tanden vinden het fijn om op een bijtring te sabbelen en te kauwen. U kunt ook een speciale kindertandgel of – druppeltjes op de zere plek smeren. Daarna volgen de twee midden snijtanden en de twee kleinere voortanden in de bovenkaak. Vanaf een maand of tien volgen de kleinere voortanden in de onderkaak. Na ruim een jaar volgen de eerste melkkiezen en de laatste kiezen komen na 24 tot 30 maanden door.

Poetsen
Bij de eerste tandjes kunt u al beginnen met poetsen. Met een gaasje om uw vinger poetst u één keer per dag de tandjes. Van 0 tot 1 jaar poetst u 1 keer per dag met peuter- of kleuterpasta. U heeft maar een klein beetje tandpasta nodig, minder dan een doperwt. Help uw kind bij het poetsen. U kunt uw kind op de commode leggen. Of ga schuin achter uw kind staan en leg zijn of haar hoofd in uw arm. Kinderen doen hun ouders graag na. Poets mee met uw kind of laat uw kind uw tanden en kiezen eens poetsen. Fluoride draagt bij aan een gezond gebit. Peuter- en kleutertandpasta met fluoride zijn afgestemd op de leeftijd van uw kind. Het per ongeluk doorslikken van peuter- of kleutertandpasta is niet erg. 

De sprookjes van Glansje

Met de sprookjes van Glansje leert uw kind spelenderwijs over het behoud van een gezond gebit. De spannende sprookjes gaan daarnaast over moed, samenwerken en oplossingen bedenken. Altijd vanuit de ‘sprookjeswereld’ (beleving) van het kind.

Bestellen >

 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Kastanje mannetje

Tom

Tom