Glanjse.nl Logo

21 oktober 2017

De avonturen van Glansje & Tom

Kennis over mondzorg wordt elke dag op een speelse manier overgebracht die aansluit bij de wereld van het kind. De kracht van herhaling en de vorm (games) maken kinderen bewust van goed mondzorggedrag. Gedrag (over poetsen, voeding enzovoorts) wordt verder beïnvloed door aanmoedigingen, korte stappen, altijd beloning en rolmodellen, zoals de avontuurlijke prinses Glansje met haar schitterende tanden.

Voor kinderen van 4-9 jaar
De app is geschikt voor kinderen van 4 tot 9 jaar en gratis te downloaden. De app is niet commercieel; er worden dan ook geen advertenties getoond. Er wordt audio toegepast,  zodat de app kan worden gebruikt voor kinderen die nog niet kunnen lezen. De tandenfee leest vragen voor, moedigt uw kind aan en beloont uw kind met positieve woorden.

Aantal kinderen
Mogen meer kinderen uw mobiel of tablet gebruiken? Via de app kunt u maximaal zes kinderen registreren.

Poetsanimatie, quizvragen en mini-games
In tegenstelling tot andere poets-apps biedt deze app, naast een poetsanimatie, elke dag wat ‘anders’.

Veel kinderen vinden het niet leuk om tanden te poetsen. Toch is dit belangrijk voor een gezond melkgebit dat een belangrijke basis is voor het blijvende gebit. De tandenfee maakt uw kind enthousiast en nodigt uw kind uit om door te poetsen.  Glansje doet elke keer een stukje voor en daarna mag uw kind aan de slag, terwijl een ‘teller’ loopt. De twee minuten zijn zo voorbij!  En u kunt natuurlijk met uw kind meedoen en uw kind na-poetsen. Dit wordt geadviseerd totdat uw kind tien jaar oud is.

Elke dag is er een quizvraag over mondzorg of voeding. De tandenfee leest de vraag voor. Vervolgens kiest uw kind uit drie illustraties het goede antwoord. Uw kind hoeft dus niet te kunnen lezen om de vragen te beantwoorden. Na een foutief antwoord, mag het kind het nog eens proberen. Een kind kan niet verliezen en wint altijd! Met elke vraag kan het kind punten scoren. Spelenderwijs wordt in kleine stapjes veel kennis over mondzorg en voeding met uw kind gedeeld. Met een optimale score is er een surprisepakket bij de tandarts die is aangesloten bij Glansje.

Uw kind vindt de app extra leuk, omdat er mini-games gespeeld kunnen worden. Memory, ‘De vlucht van de tandenfee’ zijn geschikt voor oudere kinderen. Uw kind van vier jaar kan bacteriën van tanden ‘poetsen’.

Individueel advies
Mondzorgprofessionals aangesloten bij Glansje beschikken over een dashboard, waarbij ze het cariësrisico van een kind bepalen en een individueel advies via de app van het individuele kind geven.

De sprookjes van Glansje

Met de sprookjes van Glansje leert uw kind spelenderwijs over het behoud van een gezond gebit. De spannende sprookjes gaan daarnaast over moed, samenwerken en oplossingen bedenken. Altijd vanuit de ‘sprookjeswereld’ (beleving) van het kind.

Bestellen >

 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Kastanje mannetje

Tom

Tom