Glanjse.nl Logo

30 november 2017

Glansje genomineerd als preventieconcept van het jaar

SCEM organiseert op 12 januari a.s.  weer de Landelijke Dag voor de Preventie-assistent. De circa 300 deelnemers zullen stemmen op een viertal concepten die zijn genomineerd als preventieconcept van het jaar. Glansje is een van deze genomineerden.

Voor kinderen van 4-9 jaar
Glansje richt zich met name op kinderen van 4-9 jaar en hun omgeving, zoals ouders en scholen. Het doel is om kinderen in hun eigen belevingswereld aan te spreken en te stimuleren tot goed mondzorg-gedrag.

Onderdelen van Glansje zijn onder meer een preventiekit met tandpasta, tandenborstel en minisprookje van prinses Glansje. In totaal is er een serie van zeven sprookjes, waarin prinses Glansje en haar vriendje Tom bijzondere avonturen beleven in het land Glansrijk, waar iedereen gelukkig is. Mondzorg en voeding komen altijd aan de orde, maar de sprookjes gaan ook over moed, oplossingen bedenken en samenwerken.

Voor ouders zijn er diverse informatieve brochures, onder meer over ‘omgaan met angst’ en voeding. En natuurlijk mag een app niet ontbreken. Met een leuke poetsanimatie van de tandenfee, 360 quizvragen en mini-games om de app aantrekkelijk te houden voor kinderen! Een kind kan niet verliezen en de score wordt bij de mondzorgprofessional beloond. Mondzorgprofessionals die aangesloten zijn bij Glansje hebben een dashboard om de cariësscore van het kind te berekenen en te communiceren naar de individuele app van het kind met een persoonlijk advies erbij.

De sprookjes van Glansje

Met de sprookjes van Glansje leert uw kind spelenderwijs over het behoud van een gezond gebit. De spannende sprookjes gaan daarnaast over moed, samenwerken en oplossingen bedenken. Altijd vanuit de ‘sprookjeswereld’ (beleving) van het kind.

Bestellen >

 

Wie is jouw favoriete karakter?

De Draak

De Draak

Glansje

Glansje

Tandenfee

De tanden-fee

Koningin Karlijn

Kastanje mannetje

Tom

Tom